szombat, április 10, 2021
More

  MEGSZÜLETETT A FIÚNK – BIRÓ DÁNIEL

  Műtétre várva

  A műtét napján – 2020.10.01.-én – még délelött bementem dolgozni, de már nagyon izgatottan vártam az eseményt. 10:40-kor elhagytam a céget, gyors még az albérletben összepakoltam azokat a dolgokat, amiket a Szabinának be kellett vinnem. 11:20-kor elindultam a kórházba, kb. 5 perc alatt oda is értem. Még volt egy kis adminisztráció, mert a koronavírus miatt csak úgy nem lehetett bemenni. A dokumentum kitöltése után viszont már nem volt semmi akadály, hogy az első emeletre, a szülészetre feljussak. Kint a műtő bejárata előtt leülétem a székre és vártam a nővért, hogy beengedjen a feleségemhez. Kis idő múlva jött is a nővér, aki beinvitált a szülőszobára. Itt fel kellett vennem egy zöld köppenyt a fertőzés végett. Szabina már elő volt készítvea 12 órási műtétre. Azonban a műtét 13:00-ra lett elhalasztva, így még tudtunk egy kicsit beszélni műtés előtt. A kisfiúnknak, Biró Dániel-nek, még egy kicsit várnia kellett, hogy meglássa a napvilágot. Az elmúlt 4 nap kicsit megviselte a feleségemet, mivel azt gondolta, hogy a kórházba befekvést követően, másnap meg is történik a műtét.

  Szabina - Szülőszobán, műtétre várás
  Szabina – Szülőszobán, műtétre várás 2020.10.01.

  A műtét

  13:00kor jöttek az ápolók és az orvosok, majd elvitték a Szabinát a műtőbe. Én ott ültem az ágya mellett a széken és vártam, hogy hozzák a kis fiúnkat, Dánielt. Teltek a percek, csak nem történt semmi, a telón az órát folyamatosan néztem. Eközben a facebookon számoltam be az eseményekről a többieknek. Egy pillanat erejéig, hallottam a messziből egy gyerek felsírást. Egyből írtam is mindenkinek, valószínűleg a mi fiunk lehetett. Majd pár percel később 2 nővér betolt egy kis kocsit a mellettem lévő szobába. Először azt hittem, hogy a danit tolják be, de elbizonytalanodtam, mert hát semmi hang nem volt. Azonban rosszul hittem, mert szóltak a nővérek, hogy : – apuka jöjjön, itt a kisfia. Felpattantam a székről egyből, és mentem át a szomszéd szobába. Ott várt már a kisfiam, bepolyálva. Itt még nem kaptam a kezembe, mert áttolták kórterembe. Ott gyors lemérték a Danikát, a súllya 3220 gramm, míg a magassága 54 cm és a hivatalos szülési időpont 13:37 volt. Ezt követően leültem a kis székre és a kezembe adták a fiúnkat, Biró Dánielt. Kicsit féltem, mert hát olyan kicsike volt, de megbírkóztam a helyzettel. A nővér jó fej volt, mert készített pár képet is rólam és a fiamról. Danika nagyon jó fiú volt, egy hangja nem volt, nézelődött csak, próbálta kitalálni hol is van 🙂 .

  Szülés utáni fotó a fiammal
  Szülés utáni fotó a fiammal 2020.10.01.
  Szülés utáni fotó a fiammal
  Szülés utáni fotó a fiammal 2020.10.01.
  Szülés utáni fotó a fiammal
  Szülés utáni fotó a fiammal 2020.10.01.
  Szülés utáni fotó a fiammal
  Szülés utáni fotó a fiammal 2020.10.01.

  A műtét után

  Körübelül 20 percet voltam a fiammal, mikor a Szabinát eltolták mellettünk. Közölték velem, hogy még pár percet várjak, azután bemehetek a feleségemhez. Mikor beléptem a szobába, egyből meg is állapítottam, hogy sokkal jobb színben van a Szabina, mint műtét előtt. Akkor még nem volt semmi fájdalma, mert a fájdalomcsillapítók elnyomták azt. Meg is mutattam neki közelebről a danikát, mert ő műtét során pár másodpercre láthattak csak. Úgy volt, hogy szülés után maximum 1.5 órát lehetek bent a kovid vírús miatt, de a főnővér engedélyezte, hogy 2,5 órát legyek bent. Kipakoltam a holmikat, amiket hoztam a feleségemnek, amíg ő Danikával volt. A 2.5 óra hamar elment, így készülődnöm kellett hazafele. A vírús miatt további napokon nem mehettem be látogatásra.

  További blog bejegyzések a fiúnkról, Biró Dánielről.

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here