szombat, április 10, 2021
More

  Kirándulás a Cseszneki várhoz

  Kirándulás a cseszneki várhoz

  Biró mama meglátogatása

  Kora reggel keltünk fel, mert még az Európa pékségbe bbe akartunk menni, venni valami harapnivalót az útra. A vonatjegyeket a kihelyezett automatában vettük meg, így 10%-kal olcsóbb volt a jegy is, plussz még a jegypénztár nem volt nyítva. Veszprémben leszálltunk és elindultunk a Biró mama felé. Mama előtt még beugrottunk a közeli Jutas ABC-be venni valami gyümölcsöt a mamának. Már 9 fele nagy hőség volt, de tudtuk a mamánál mindig jó hűs szokott lenni. Felcsengettünk a kaputelefonnal, mama egyből fel is vette a telefont és beengedett minket. Meg is lepődött kicsit, hogy beállítottunk. Köröbelül 1 órát voltunk a Biró mamánál, mert időre mentünk az ékszerészhez. De mielőtt elmentünk volna pár közös képet csináltunk vele. A gyűrűsnél hamar végeztünk, így maradt még 1 órán a Mcdonaldsban a találka előtt.

  Biró mama & Én
  Biró mama & Én Veszprém 2020.07.04.
  Biró mama & Szabina
  Biró mama & Szabina Veszprém 2020.07.04.

  Kirándulás a Cseszneki várhoz

  Fél 1 körül a megadott helyen, a Balatonpláza alagsorában találkoztunk Ákosékkal. Nem indultunk egyből Csesznekre, mert Ákos & Orsi be szeretett volna menni az Obi-ba. Így egy kis kitérőt tettünk. A bevásárlás után elindultunk a célállomás felé, a Cseszneki várba. Körübelül 40 perc után meg is érkeztünk, a parkolóban pont volt még 1 üres hely, így nem kellett bolyongnunk a faluban. Iszonyat meleg volt, ráadásul Szabina & Orsi is több hónapos terhesek voltak. Vírus járvány ide vagy oda rengeteg ember volt a vár körül. A belépők után elkezdtük felfedezni a várat. Amint felértünk a várhoz, az időjárás is kedvezett nekünk, mert a felhők eltakarták a napot. Kis pihenőkkel körbejártuk az egész várat.

  A várról további információ olvasható ITT.

  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.
  Cseszneki vár
  Cseszneki vár 2020.07.04.

  Miután körbenézelődtünk és készítettünk pár fotót elindultunk vissza a kocsihoz. De már mindegyikőnk nagyon szomjas volt, így a vár tövében megálltunk egy limonádéra. Utban hazafele a kismamák megéheztek, így megálltunk Zircen.

  Zirci pihenő

  Megálltunk a Zirci apátság előtt és bementünk az egyik helyi étteremben, ahol melegszendvicset rendeltünk. Míg vártunk az ételre készítettünk Ákossal pár képet az apátságról. Néhány információ az apátságról ITT található. A melegszendvics megevése után elindultunk Ajkára.

  Zirci apátság
  Zirci apátság 2020.07.04.

  Zoé a homokozóban

  Este 6 körül értünk Ajkára. A MOL benzinkúton kirakattuk magunkat és elindultunk a szüleimhez. Azonban a szülők nem a lakásban voltak, hanem a ház előtti játszótéren homokoztak Zoé-val. Így leülve a padra pihentünk és néztük, ahogy a szülők játszottak Zoé-val. Pár képet itt is készítettem.

  Zoé és anyu
  Zoé és anyu Ajka 2020.07.04.
  Zoé és a banda
  Zoé és a banda Ajka 2020.07.04.
  Zoé és a nézése
  Zoé Ajka 2020.07.04.
  Zoé és a szülők
  Zoé és a szülők Ajka 2020.07.04.

  Egyéb kirándulásaink

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here