szombat, április 10, 2021
More

  GIZELLA KIRÁLYNÉ KILÁTÓ

  Séta a Gizella királyné kilátóhoz

  Szerencsére 2020 januárjában enyhe időnk volt, így kihasználtuk a lehetőséget és a hónap második hétvégéjén, felültünk a buszra és elindultunk Veszprémbe. A végcél a Gizella Királyné kilátó volt. Gyalog elindultunk a Kossuth utca mentén az Óváros tér irányába. Majd a Jókai Mór utca mentén eljutottunk az állatkert felé vezető úthoz. A patak mentén haladtunk a Kittenberg Kálmán utca mentén. Viaduktot elhagyva jobb oldalon lévő gyalogosnak szánt járdán folytattuk az utunkat. Ahogy sétáltunk, Szabina meg is állapította mennyi ember van. Voltak akik kutyát sétáltattak, voltak akik kocogtak, voltak akik a gyerekekkel sétálgattak. Már körübelül egy órája sétátunk, mikor megláttuk a kilátó jelét a táblán. A jelzés a domb tetejére mutatott, így el is indultunk a lépcsőkön. Ahhoz képest hogy a fákon nem volt levél, elég sűrű volt így is az erdő, mert nem láttunk semmit a kilátóból. A dombtetőn olyan 15 percet bolyongtunk, amikor egyre több ember hangot hallottunk. Már akkor tudtuk, hogy nem vagyunk messze a Gizella Királyné Kilátó-tól. Így is lett pár percel az első hangok észlelése után, már meg is pillantottuk a kilátót. Egyből megtetszett a kilátót, mert már messzíről feltűnt, hogy egy masszív darab, hisz nem fából, hanme fémből készült. Jópár lépcső után felértűnk a kilátó tetejére. Megérte a sok sétát a látvány, hisz látni lehetett Veszprém nagy részét.

  Gizella Királyné Kilátó Veszprém
  Gizella Királyné Kilátó Veszprém, 2020.01.11.
  Gizella Királyné Kilátó
  Gizella Királyné Kilátó Veszprém, 2020.01.11.

  Miután megszemléltük Veszprémet és pihentün k egy kicsit, visszaindultunk a belvárosba. Visszafele beugrottunk a McDonald’s-ba egy kis ebédet enni 🙂 majd onnan átgyalogoltunk a Balaton plázába, a Frei caféba inni egy különleges kávét. A kávé elfogyasztása után felszálltunk a buszra és elindultunk vissza, Ajkára.

  Veszprém, Frei café
  Veszprém, Frei café 2020.01.11.
  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here