szombat, április 10, 2021
More

  Családi kirándulás a Széki-tóra

  Úticél kiválasztása

  Előző hétvégén volt az esküvönk (itt), a vírus helyzet kellős közepén. A tervezett nászutunkat – 7 napos buszos körutazás Olaszországban – is le kellett mondani. Mivel már a szülők se mozdultak ki egy jó ideje, nekünk meg elmaradt a nászút, ezért úgy döntöttünk kimozdulunk egy kicsit a beton dzsungelből. A választott úticél a Széki-tó lett.

  Jegy vásárlás

  A jegyvétel érdekesen zajlott, mert a vírús miatt a buszon nem lehettt jegyet venni, a pályaudvaron a pénztárak meg rövidített nyitvatartással üzemeltek. Végül a neten olvasva, letöltöttünk egy online jegy vételére alkalmas applikációt a telefonunkra. Ennek a lényege az, volt, hogy a menetrendek.hu-n beírtuk a kiindulási állomást majd megadtuk a végállomást, a program egyből kiadta az adott szakasz kilóméter hosszát(9,4km). Ezt követően megnyitottuk az online jegy alkalmazást és az adott kilóméterhez tartozó jegyet vettük meg(10km). A vásárlást követően 20 másodpercen belül a jegy aktiválódik. Felhasználhatósága a vásárlástól számított kb 10 óra.

  Széki-tó

  A 10:00-ás busszal mentünk, aminek a menetideje kb.17 perc volt. A buszról leszálva elindultunk a bekötőút irányába, majd elkanyarodtunk jobbra és a kavicsos úton folytattuk az utunkat. Napos, Körübelül 28-30fok volt. Egy rövid 20 perces gyaloglás után meg is láttuk a tavat. Meglepődtünk mert az egész tó tele volt emberrel, akik vagy horgásztak, vagy főzőcskéztek vagy iszogattak. Végig a part mentén haladtunk, nagyon remek kilátásunk volt az egész tóra.

  Kilátás a Széki-tóra
  Kilátás a Széki-tóra 2020.05.09.
  Kilátás a Széki-tóra
  Kilátás a Széki-tóra 2020.05.09.

  Az első pihenőnk a gátnál volt amit 1,5 óra gyaloglással értünk el. Itt megpihentünk, ettünk és ittunk, majd készítettünk pár fotót.

  Biró család – képek

  Kilátás a Széki-tóra
  Kilátás a Széki-tóra 2020.05.09.
  Kirándulása Széki-tóra.
  Kirándulása Széki-tóra. Széki-tó, 2020.05.09.
  Fotó rólunk
  Fotó rólunk Széki-tó 2020.05.09. Biró család

  Pihenés után folytattuk az utunkat. Nem kellett sietni, mert bőven volt még időnk a busz indulásáig. Annyira tűzött a nap, hogy le is égett a nyakam. A túloldalon végig árnyékban tudtunk haladni, mert a fák miatt védve voltunk a nap sugaraitól. Nosztalgiáztunk a régi időkről, mikor még a Lőrintei-tóra mentünk pecázni apuval meg Lacival. Apu mondta is, mikor nyugdíjas lesz (kb. 1,5 hónap múlva) majd szeretne kijárni horgászni. Szabina is régebben a papájával a Széki-tóra jártak ki pecázni. Így miajd ha leendő fiúnk, Danika nagyobb lesz, akkor biztos majd kijárunk horgászni valamelyik tóra.

  Ahogy közeledettünk a tó végéhez, próbáltunk egy üres stéget keresni, hogy megpihenjünk és készítsünk pár képet.

  Biró család szelfi
  Biró család szelfi Széki-tó 2020.05.09.
  Fotó anyuról
  Fotó anyuról Széki-tó 2020.05.09. Biró család
  Fotó apuról
  Fotó apuról Széki-tó 2020.05.09. Biró család
  Fotó apuról & anyuról
  Fotó apuról &anyuról Széki-tó 2020.05.09. Biró család

  Végűl időben kiértünk a buszmegállóhoz, azonban a busz nem jött a megadott időben. Így körübelül 45 percet kellett várni a következő járatig, ami 14:13-kor meg is érkezett. A 3 óra gyaloglás a napon, mindenkit megviselt, így már vártuk, hogy hazaérjünk. Ez egy tartalmas nap volt.

  Linkek:

  Széki-tó hivatalos oldal

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here