szombat, április 10, 2021
More

  SZABADULÓSZOBA – KRIPTA

  Névnapi ajándék: Szabadulószoba – Kripta

  Mivel közeledett a névnapon, megbeszéltem a többiekkel mi lenne, ha a nemevem napján elmennénk egy pánikszobába, mi 4-en. Mivel mi még nem voltunk előtte ilyenen, Szabina és én igencsak ki szerettük volna próbálni, míg öcsiék már voltak 1-2-ben.A választás a Veszprémben található Misztiqum csapat által épített Kriptára esett. 10 órára volt foglalásunk. A helyet egy kis ekresgélés után meg is találtuk. Már mikor beléptünk tetszett a hely, mert egyből láttuk már a szoba bejáratát, ami eléggé adta a kripta hangulatot. Rövid ismertető után be is léptünk a kriptába.

  Pánikszoba – Kripta

  Az első szoba igen kicsi volt talán 3 négyzetméter volt. A továbbhaladáshoz egy ajtót kellett kinyitanunk, amihez 2 kulcs kellett. Gyorsan az elején felforgattuk a kicsi szobát és próbáltuk az összes eldugott segítséget megtalálni. Az egyik falon volt egy matematikai fejtőrő is. A földön volt egy kis üveglabirintus, amiben egy kulcs volt. Ezt ide-oda billegtetve sikerült kiszednünk. A 2 lány Anita és Szabina egy madzaggal és egy lyukacsos táblával próbálkoztak, míg végül rájöttek, hogy ha jól fűzik be a madzagot, akkor egy számot fog mutatni. Sajnos a matekos feladattal nem jutottunk előrébb, így kaptunk segítséget, amivel már megoldottuk a feladványt.

  A két lakot közül az egyik számzáras volt (3 szemjegy) a másik kulcsos volt. A kulcs ugyebár a labirintusban volt, az első számot a füzögetős feladat adta, a 2. számot a matek példa, míg a a 3. számot egy az ördöglakatban lévő cetli adta meg.

  Miután kinyitottuk mind a két lakatot, bejutottunk a második szobába. Ez egy jóval nagyobb terem volt, a terem közepén pedig volt egy szarkofág. A teremben még voltak téglák, meg polcok is. Az ajtó felett volt egy számhalmaz, amire rá kellett illeszteni egy kártyát és a lyukas helyek adták meg a számot. A téglák különböző pöttyökkel voltak ellátva, és így egy 3 szintes piramist tudtunk építeni, amit felülről megnéztünk és egy számot adott meg. Az egyik polcot elhúzva, láttunk egy kombinációt. (jel x jel + jel = kripta ). A falakon hieroglifák is voltak, amiket egy lap segítségével le kellett fordítani. Nagynehezen de sikerült megoldanunk a feladatokat, és így ki tudtuk nyittani mind a 2 lakatot. mikor felnyitottuk a kriptát hatalmas örömünkre egy rejtett szobába vezetett lefele az út. Már nem sok időnk volt vissza így siettünk. Lent volt egy 5-6 négyzetméteres szoba, a falak tele voltak hierolifákkal és a terem végén volt egy szarkofág. A szarkofág tetején volt 2 kar, amiket elkezdtünk forgatni és végül sikerült felnyitni a sírt. Ami nagy meglepetésre üres volt. Közben a csajok is fordítgatták a hierolglifákat…de nem sok értelme volt a le4fordított szövegnek (mint utólag kiderül az csak elterelés végett volt felírva). Azonban én az üres kriptát alaposabban szemügyre vettem. Felemeltem a szönyeget és láttam hogy valamilyen illesztés nyomát. Benyomtam az illesztés és sikerült elhúznom a sír alját borító falemezt. És végre megleltük a fáraót. A kezében volt egy fanyélszerű kulcs. Senki nem tudta, hogy most mi van. Nekem azonban eszembe jutott, hogy a legelső ajtón amin bementünk volt egy lyuk. Gyors felrohantam és a kulcsot beillesztettem az ajtóba, ami kinyílt még idő előtt nemsokkal. Többieket még lent hagytam, hogy keresgéljenek, de pár percel később már kerestek, hogy hol vagyok és kijöttek maguktól még az idő letelte előtt.

  A jól megérdemelt győzelem után, ellátogattunk a közeli Marica étterembe, ahol is kajáltunk egy jót. Nagyszerű névnapi ajándék volt, ami mindig emlékezetes marad.

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.
  Previous articleVISZONTLINKEK
  Next articleSOBRI JÓSKA KALANDPARK

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here