hétfő, február 26, 2024
More

  Győr – Xantus János Állatkert

  Irány Győr

  2020.10.11.-én jött egy kósza ötlet, hogy mozduljunk ki valamerre. Szabina fel is vetette, hogy mi lenne ha meglátogatnánk a győri Xantus János állatkertet. Tetszett az ötlet, hisz még sose voltunk ott, meg állatkertben is rég voltunk már. Egyből meg is néztem a buszmenetrendet a telefonon és találtam egy közvetlen járatot másnap [október 12.] 06:50-kor. Aznap korán le is feküdtünk, hogy időben fel tudjunk majd kelni. A sok ébresztőnek köszönhetően másnap sikerült felkelni a megadott időben. Gyors felöltöztünk és már indultunk is a buszpályaudvarra. A buszon gyorsan kényelembe helyeztük magunkat és próbáltuk még egy kicsit aludni.

  Kis shoppingolás

  A 2 órás út hamar elröppent, így már 08:55-kor a győri buszpályaudvaron voltunk. Mivel bőven időben voltunk, ezért az Árkád felé vettük az utunkat. Egy kis séta után meg is érkeztünk a bevásárlóközpontba, ahol egyből a New Yorkerbe vezettt az utunk. Szabinának és nekem is sikerült egy frankó pulóvert találnunk, így sikerrel zárult az Árkádos kaland. Amint kijöttünk az épületből beütöttem a GPS-be a győri Xantus János Állatkert-et és már haladtunk is a cél felé. Az út gyalog körübelül 30 percig tartott.

  Xantus János Állatkert

  A jegyek megvétele után beléptünk az állatkert területére. Az út 2 irányba ágazott el. Mi a bal oldalt választottuk. Megint szerencsénk volt az időjárással, mert szinte az összes állat látható volt. Számos állat közül a legtöbb időt a kétpupú tevékkel töltöttük. Még a bejáratnál vettünk egy adag tápot, amivel a tevéket tudtuk etetni.

  Xantus János Állatkert
  Xantus János Állatkert – kétpupú teve
  Kétpupú teve etetése

  Még sok időt töltöttünk el a nem sokkal a bejárat mellett található elkerített résznél. Itt számos törpekecske, juh és szamár volt. Azért volt klassz hely ez, mert meg lehetett simogatni az állatokat, közelről szemügyre lehetett venni őket. Csináltam is egy kis videót eről az eseményről is.

  Törpekecske, juh és szamár szemügyre vétele
  Xantus János Állatkert
  Xantus János Állatkert – Törpe kecske

  Ezen a helyen kívűl volt még egy hely ahol az állatokat meg lehetett simogatni.Ők voltak a dámvadak. Íme egy kis videó.

  Dámvadak simogatása
  Xantus János Állatkert
  Xantus János Állatkert – Dámvad

  Ezenkívül még számos állatot megtekintettünk. Azt megállapítottuk, hogy jól meg lett tervezve ez a Xantus János Állatkert, de azért a veszprémi állatkeret jobbnak találtuk. Mindenesetre jó pár órát el lehet tölteni az állatkertben. Ha majd lesz egy kisgyerekünk, biztos vissza fogunk térni újra, mert nagyon gyerekbarát hely.

  Xantus János Állatkert Győr 2020.10.12.
  Xantus János Állatkert – Zsíráf
  Xantus János Állatkert
  Xantus János Állatkert – Zebra
  Xantus János Állatkert - bejárat
  Xantus János Állatkert bejárata Győr 2020.10.12.

  Sajnos buszhoz voltunk kötve, így kb. 3 óra nézelődés után vissza kellett indulnunk, mert még a McDonald’s-ba is be akartunk menni. Egy élményteli nappal gazdagodtunk ismét.

  admin
  adminhttp://www.biro-family.hu
  34, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here