csütörtök, május 13, 2021
More

  KISMAMA FOTÓZÁS

  Kismama fotózás

  Egy jó hétvége elé néztünk, mivel az időjárás is kegyes volt hozzánk. Nem tűzött a nap, nem volt elviselhetetlen meleg, felhők takarták a napot. Így hát a kismama fotózást vasárnap délutánra szerveztük le. Úgy terveztük 2 helyszínt fogunk meglátogatni, az egyik a Szentbékkállán található kőtenger volt, míg a másik a Zánkai strand. Szabina ekkor 30 hetes, míg Orsi 24 hetes volt. A pocak már mindkettőjüknél látszott.

  Szentbékkálla – kőtenger

  Délután 3-kor elindultunk Ajkáról, első állomásunkra a szentbékállai kőtengerhez. Az út körübelül 1 óra volt, így volt idő a csajoknak megbeszélni a terhességi tapasztalataikat. Mikor megérkeztünk a célállomásra, furcsállottuk, hogy sehol senki. A parkolóban is egyetlen egy kocsi volt csak. Kipakoltuk a cuccainkat a kocsiból és elindultunk a kőtenger felé. Pár száz méter után egy sziklás helyre értünk, ahol egyből meg is álltunk pihenni és fotózni. A fotókat a Sony A6400 milc fényképezőgépemmel készítettem + Softbox segítségével. Objektív pedig egy Sigma 30mm F1.4 volt.

  Kismama fotózás, Szentbékála
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Kismama fotózás
  Kismama fotózás Szabina&Orsi Szentbékála, 2020.08.02

  Miután csináltunk jó pár képet , így fogtuk a felszerelést és arrébb bandukoltunk pár száz métert. Miután kiértünk a tisztásra, a felhők is eltűntek az égről, így a nap teljes erővel sütött minket. Fotó szempontjából sajna nem a legjobb körülmény alakult ki. De körübelül 10 perc várakozás után ismét egy felhő eltakarta a napot, így folytathattuk a fotózást. Készült pár kép a magas fűben is, itt Orsi ruhájának a színe jól elkülönült a fotókon, míg Szabina a ruhája miatt egy kicsit beleolvadt a környezetbe.

  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Kismama fotózás, Szentbékála
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.

  Ezután úgy helyeztem el a lányokat, hogy a háttérben az ikonikus kőtenger látszódjon. Szerencsére nem voltak túristák, akiket utólag ki kellett volna retusálnom a képről.

  Kismama fotózás, Szentbékála
  Kismama fotózás, Szentbékála 2020.08.02.
  Szabina&Orsi, Szentbékálla
  Szabina&Orsi Szentbékálla 2020.08.02

  Mivel elég jól gazdálkodtunk az időnkkel, így Orsiék felvetették, milenne ha megnéznénk a közelben található Hegyestű-t. Hamar rábólintott az ötletre mindenki és elindultunk vissza a kocsihoz. Mialadt haladtunk vissza egyre több és több túrista jelent meg. Szerencsénk volt hogy időben érkeztünk, mert má nem volt üres parkolóhely.

  Hegyestű

  Az út 25 percig tartott, habár a célállomás megtalálása kicsit trükkös volt. Ákos véletlenül túlhajtott a GPS által mutatott úton, eztkövetően a GPS egyből újra kalkulálta az útvonalat és mutatott egy másik utat nemmessze tűlünk. Azonban az egy köves út volt és a minősége is kritikán aluli volt. Így megfordultunk és visszamentünk a helyes elágazáshoz. Ezt követően volt egy elágazás, a GPS nem mutatta megfelelően az utat, így lassítanunk kellett hogy a táblákat el tudjuk olvasni. Az út kacskaringos és keskeny volt. Fél 7-re sikerült felérnünk, leparkoltunk és megvettük a belépőjegyeket [800ft/felnőtt]. Leányzók átöltöztek és elindultunk felfedezni a helyet. Elöszőr a hegyelőtt pózoltak a lányok, majd utána a Szabina kivételével felmentünk a hegycsúcsra is. Kitűnő rálátás volt a balatonra.

  Kismama fotózás, Hegyestű
  Kismama fotózás, Hegyestű 2020.08.02.
  Kismama fotózás, Hegyestű
  Kismama fotózás, Hegyestű 2020.08.02.
  Ákos&Orsi, Hegyestű
  Ákos&Orsi Hegyestű 2020.08.02.
  Gábor&Szabina, Hegyestű
  Gábor&Szabina Hegyestű 2020.08.02.
  Tájkép, Hegyestű
  Tájkép, Hegyestű 2020.08.02

  Zánkai strand

  Hegyestűn 1 órát tartozkodtunk és mivel a lányok még bírták a strapát elhatároztuk, hogy gyors leugrunk még a Zánkai strandra készíteni 1-2 képet. Szerencsére a strand parkoló már nagyrészt üres volt, így nem kellett sok időt a porkolóhely kereséssel tölteni.

  Szabina&Orsi Zánkai strand
  Szabina&Orsi Zánkai strand 2020.08.02.
  Ákos&Orsi Zánkai strand
  Ákos&Orsi Zánkai strand 2020.08.02.

  Burgerking

  Miután már kezdett sötétedni, így visszamentünk a kocsihoz és elindultunk haza, Veszprémen keresztül. Mivel a csajok, már nagyon éhesek voltak, ezért javasoltam, hogy nézzük meg a pár napja nyílt Burgerking-t. Este 9 után megérkeztünk Veszprémbe. A burgerking tele volt emberrel, meg is lepődtünk. Applikáción keresztül rendeltünk, hogy ne keljen sorba állni, de mint később kiderült a rendszerük összeomlott, így sokkal többet kellett sorban állni, mintha simán a púltnál leadtuk volna a rendelést. Egy jó kajolás után este 10 órakor elindultunk haza.

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here