péntek, június 25, 2021
More

  Tutanhamon kiállítás

  Jelentkezés a Tutanhamon kiállításra

  Már előző évben, Szabina látta a tévé reklámot a Tutanhamon kiállításról és megjegyezte, hogy szívesen megnézné azt. Rá pár napra, az egyik munkatársam, Éva, pont megemlítette, hogy az Ajkai Elektronika cég buszos utazást hírdet a kiállításra. Egyből írtam a Szabinának messeengeren erről, mire egyből jött a válasz, hogy 2 helyet foglaljak. A cégtől jó pár ember jelentkezett, szóval jó kis utazásnak néztünk elébe. A barátoknak is jeleztem ezt a lehetőséget, de nem éltek a lehetőséggel, ahogy a szüleink se. Pedig az ár nem volt vészes: a busz + a belépő = 8.600Ft volt. Másnap befizettük az előleget és vártuk a 2020.02.15.-t.

  Indulás a Tutanhamon kiállításra

  A kiállítás napján, olyan hajnali 5:30 körül keltünk, mert 6:45-kor volt az indulás az Ajkai Polgármesteri Hivatal elől. Előző nap megcsináltuk a szendvicseket, megvettük az ásványvizeket, feltöltöttem a fényképezőgép akkumlátorait valamint a telefonokat is. Kómás kelés után, hamar összekaptuk magunkat és 6:30-kor már eli is indultunk a hivatal felé. Mire odaértünk már olyan 20-30 ember várakozott, de ahogy közeledett az idő a 45-höz, úgy bukkant fel egyre több ember. Időben megérkezett a csoportvezetőnk is, aki gyorsan felolvasta a neveket, beosztotta az embereket a két buszra. Sajna nincs kijelölt fix hely, felszállási sorrendben történik a helyfoglalás. Sajna vagy nem sajna végül leghátulra tudtunk csak leülni. Azonban a másik 3 kókais munkatársam ült mellettünk. A busz még Pest előtt, egy köztes autópálya melletti megállóban megállt egy fél órára. Itt volt idő mindenkinek, hogy elmenjen a mosdóba, megigya a reggeli kávéját vagy energiaitalát és falatozzon egyet. A rövidke pihenő után indultunk is tovább. Szerencsére nem volt nagy dugó az utakon, így még idő előtt is a megadott helyszínre értünk – Budapest, Király utca 26.

  Tutanhamon kiállítás

  Amikor a Király utcába értünk, már akkor láttuk a végeláthatatlanul hosszú sort. De mivel nekünk előre lefoglalt időpontunk volt, így nekünk nem kellett beállni a sor végére. 10:30 körül be is jutottunk az épületbe. Itt kaptunk egy nagy szekrényt, amit csak a mi csoportunk használhatott tárolásra. A táskák és kabátok lerakása után sorba álltunk és közben kiosztották az audio guidokat. Ezt követően egy lépcsőn keresztűl lementünk a “pince” szintre. Itt volt egy körübelül 100 négyzetméteres terület, ahol számtalan poszter és makett volt kiállítva. Ezek a poszterek bemutatták az ókori egyiptomi életet, a piramisok építését és a fáraó sírját. Ezt a termet egy 20 perc alatt végig is néztük, azonban nem tudtunk tovább haladni, mert a következő teremben csak egy 30 férőhelyes vetítőterem volt. Így itt is sorba kellett állnunk, hogy bejussunk, azonban a meleg miatt kicsit kényelmetlen volt. De 15 perc elteltével bejutottunk is jutottunk, ahol egy 10 perces kisfilmet vetítettek le nekünk. A film után folytattuk az utunkat a következő termekbe. Ezekben a termekben számos szarkofágot, kis szobrokat, harci szekereket láttunk. Tudtuk, hogy ezek csak másolatok, de nagyon élethűre sikerültek.

  Az egyik nagy szenzáció a Tutanhamon maszkja volt.

  Néhány hasznos link:

  IKEA

  A kiállítás megtekintése után, visszaballagtunk a buszunkhoz és visszaindultunk Budaörsre. Budaörsön kaptunk kb. 4 óra kimenőt. Mi egyből az IKEA-t vettük célkeresztbe. Ez volt az első IKEA-s kalandunk, így sok felfedeznivalónk volt. Minden szinten majdnem egy órát töltöttünk el. Sok inspiráló ötletet adott nekünk, mert sok előre berendezett nappalit, konyhát és hálószobát láttunk. Ki is próbáltuk az éttermüket. Az ételek amit ettünk jók voltak és nem is voltak drágák. Az IKEA után átballagtunk a MÖBELIX-be is. Itt a kanapékat megtekintésével ment el a legtöbb időnk, mert rengeteg jó darab volt kirakva. Az időnk lejárta előtt visszaballagtunk a buszhoz. A késő esti órákban tértünk vissza Ajkára.

  adminhttp://www.biro-family.hu
  31, éves, egy gyerekes családapa vagyok. Hobbim közé tartozik a fotózás, videózás és a bloggolás. Ez a honlap a Biró család mindennapjait mutatja be.

  HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

  HOZZÁSZÓLÁSOK

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here